понедельник, 8 апреля 2019 г.

Штучний інтелект – унікальний продукт технічного прогресу, що дає змогу машинам вчитися, використовуючи людський і власний досвід, пристосовуватися до нових умов в рамках свого застосування, виконувати різнопланові завдання, які тривалий час були під силу лише людині, прогнозувати події й оптимізувати ресурси різного характеру.
Більшість прикладів використання AI, відомі сьогодні, – від комп’ютерів, що грають у шахи, до автономних роботизованих систем, – все ще залежать від людського фактору і потребують глибокого навчання. Однак, навіть на етапі свого нинішнього прогресу вони глобально впливають на життєдіяльність всього суспільства, формуючи нові уявлення про майбутнє і перспективи розвитку надсучасних технологій.
1. Робот Софія стала першим громадянином Саудівської Аравії
В рамках економічної конференції Future Investment Initiative в Ер-Ріяді Саудівська Аравія визнала громадянкою країни робота Софі.
"Я дуже пишаюся цією унікальною відмінністю, - сказала Софія, - Це історична подія - бути першим роботом в світі з громадянством ".
Софію створили розробники з Гонконгу, вона зображає 60 емоцій і вміє спілкуватися, зокрема - активно роздає інтерв'ю.
Раніше робот заявляла, що вчиться бути людиною.
Коли ж її розробник Девід Хансон спитав у машини, чи хоче вона знищити людство, отримав не надто оптимістичну відповідь.
"Добре, я знищу людство", - зазначила Софія, хоча потім додала, що пожартувала.
На конференції вирішила зменшити градус напруги і на схоже запитання відповіла дещо інакше.
"Ти занадто багато читаєш про Ілона Маска і дивишся занадто багато голлівудських фільмів. Не хвилюйся, якщо ти будеш добрим зі мною, я буду доброї з тобою ", - сказала Софія журналістам.
Цікаво, що на думку вчених за два роки у машин такого рівня може з'явитися самосвідомість.

Комментариев нет:

Отправить комментарий